Preparatul si servitul hranei in conditii de izolare
*Hrana in supravietuire
*Foto:Wikimedia Commons
In unele situatii nu se poate dispune de alimente in cantitatilenecesare unei hraniri suficiente. In astfel de cazuri hrana va fi asigurata prin completarea proviziilor cu produse alimentare prezente in zona, cum ar fi fructe de padure, plante comestibile, vanat, peste etc. In momentul in care proviziile s-au terminat trebuie luate masuride supravietuire. Hrana in aceste situatii va consta din vanat,pescuit si plante (fructe) comestibile. Plantele ce se pot folosica alimente sunt: chimionul, cicoarea, papadia, pâstarnacul, tita caprei. Dintre fructe si boabe mentionam: afinele, merisoarele, bacele rosiide sparanghel, paducelul, ghinda, fructul de soc, grauntele de labaza solzilor fructului de pin: Pot fi folosite si frunzele, mladitelesi mugurii tineri de bobornic, busuioc salbatic, creson, hamei,limba mielului, macris, nasturel, rascoage, ridiche salbatica, silnic, sugel alb, traista ciobanului, untisor etc.Ciupercile sunt insa cele mai gustoase. Din aproape cateva sute desoiuri de ciuperci salbatice cunoscute, 98% sunt comestibile si usorde preparat. In conditiile de supravietuire ciupercile sunt prajitedirect pe jar si se consuma cu sare pe ele, cu sau fara piine sau pesmet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu