Pestele ca hrana in supravietuire
Carnea de peste reprezinta o excelenta sursa de proteine si grasimi. Ofera avantaje distince pesoanelor aflate in situatii de supravietuire. Abundenta pestilor o depaseste pe cea a mamiferelor salbatice. In plus, pentru situatiile exceptionale care prezinta si populatie ostila, metodele de a captura pesti sunt mult mai silentioase. Pentru a deveni un pescar bun, trebuie sa le cunoasteti obiceiurile. De exemplu, pestii se hranesc intotdeuna inainte de furtuni. Este putin probabil sa se hraneasca dupa, cand apa este tulbure si umflata. Lumina atrage adesea pestii pe timp de noapte. Atunci cand sunt prezenti curenti puternici, pestii tind sa se odihneasca in apropierea pietrelor. Pestii se vor aduna intotdeauna in iazuri adanci, sub crengi atarnande, sau sin apropierea bustenilor si a altor obiecte care le pot oferi adapost.
Este important de stiut ca nu exista specii de pesti otravitori in apa dulce. Totusi, pot prezenta tepi, sau alte elemente defensive. Astfel de elemente pot provoca dureri asociate unor rani care se pot infecta.
Gatiti orice peste de apa dulce pentru a elimina parazitii. De asemenea, trebuie gatiti si pestii de apa sarata prinsi in recifuri sau in zone de apa sarata cu influena a apelor dulci. Animalele prinse in larg nu contin paraziti datorita mediului specific. Acestia pot fi consumati fara preparare.
Anumite specii de apa sarata au carnea otravita. In timp ce unele specii prezinta acest lucru periodic, in functie de sezon, altele au in permanenta otrava. Iata cateva exemple de pesti cu otrava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu