miercuri, 10 ianuarie 2024

Verificați dacă există răni și acordati ajutor, dacă este necesar. * Supravietuirea in caz de cutremur


Verificați dacă există răni și acordati ajutor, dacă este necesar. 
*Supravietuirea in caz de cutremur
*Foto :Creative Commons (Licenta gratuita)                                                                        


Apelați serviciile de urgență(112) dacă dumneavoastră sau cineva din apropiere sunteți rănit și aveți nevoie de îngrijiri medicale. Dacă cunoașteți metodele de primul ajutor sau RCP, administrați îngrijiri de urgență după cum este necesar.Pentru a efectua RCP , puneți o mână peste centrul pieptului persoanei și țineți cealaltă mână peste prima. Țineți-vă brațele drepte în timp ce apăsați direct în pieptul lor cu o rată de aproximativ 100 de bătăi pe minut.
Opriți sângerarea prin aplicarea unei presiuni directe pe rană. Împachetați rana cu tifon steril sau o cârpă curată și aplicați o presiune fermă.
Dacă presiunea fermă nu oprește sângerarea, folosiți o curea, un articol de îmbrăcăminte sau bandaje pentru a modela un garou. Înfășurați garoul la 2 până la 3 inchi (5,1 până la 7,6 cm) deasupra rănii spre trunchi. Pentru o rană pe coapsă, înfășurați garoul deasupra rănii lângă zona inghinală pentru a limita cantitatea de sânge care curge din inimă.
Dacă cineva este grav rănit sau inconștient, nu îl mutați decât dacă clădirea nu este solidă din punct de vedere structural sau dacă este în alt mod în pericol imediat.




Niciun comentariu: