vineri, 12 ianuarie 2024

Inspectati cladirea pentru daune structurale si pericole * Supravietuirea in caz de cutremur



Inspectați clădirea pentru daune structurale și pericole. 
*Supravietuirea in caz de cutremur
*Foto:Creative Commons  
                                                                                


Verificați dacă există fisuri în structura clădirii, incendii, miros de gaz și fire sau aparate electrice deteriorate. Dacă credeți că clădirea este nesănătoasă, evacuați imediat. Dacă este posibil și dacă nu există nicio amenințare imediată că clădirea se va prăbuși, răspundeți la orice pericole de utilitate.
Dacă simți miros de gaz sau auzi un suflat sau un șuierat, deschideți o fereastră și părăsiți rapid clădirea. Opriți gazul de la robinetul principal din exterior și sunați la compania de gaze. Rețineți că va fi nevoie de un profesionist pentru a restabili serviciul.
Căutați semne de deteriorare electrică, inclusiv scântei, fire rupte sau uzate și mirosuri de ars. Dacă este posibil, opriți electricitatea la cutia principală de siguranțe sau la întrerupătorul de circuit. Dacă ar trebui să pășiți în apă pentru a accesa cutia de siguranțe sau întrerupătorul de circuit, sunați la un electrician în loc să vă apropiați de el.
Stingeți orice foc mic cu un stingător. Dacă este un incendiu mai mare, sunați la serviciile de urgență. Evacuați imediat dacă este un incendiu și simțiți miros de gaz.
Nu bea apă de la chiuvetă, nu face baie sau nu folosi toaleta până când autoritățile locale nu vă sfătuiesc că este sigur să faceți acest lucru. Astupați scurgerile în chiuvete și căzi pentru a preveni returul apei uzate.




Niciun comentariu: