sâmbătă, 16 martie 2024

Avertisment *Supravietuirea in caz de atac al lupului


AVERTISMENT
*SUPRAVIETUIREA IN CAZ DE ATAC AL LUPULUI
*Foto:Creative Commons

*Dacă ați fost mușcat de un lup, ar trebui să chemați imediat urgența și să mergeți la spital. Acest lucru este rar, dacă nu provocați lupul, dar nu este imposibil. Aveți nevoie de un vaccin împotriva rabiei.                                                                                     
*Niciodată nu încercați să fugiți de un lup sau de haita. Încercați să vă păstrați poziția în grup și sa protejati copiii asezandu-i in mijlocul grupului. Aruncați pietre catre  lupi, faceți zgomote puternice și încercați să fiți intimidanți. Una din cinci vânători de lupi se termină fără pradă. Acestea sunt de obicei cazurile în care animalul de pradă și-a păstrat poziția și s-a apărat.                                                                   
*Nu pierdeți din vedere copiii în timp ce faceți drumeții, plimbari  sau călătorii intr- o zonă in care sunt lupi. Copiii sunt în mod deosebit expuși riscului datorită dimensiunii și lipsei forței lor. Este posibil să nu recunoașteți imediat semnele unei situații periculoase.                                                                                        
*Un citat spune, „Puterea haitei este lupul, și lupul este haita.“ Dacă lupi din haita sunt pe drum,pentru a vana  sunt foarte dificil de alungat. Acest lucru este valabil mai ales când haita este relativ mare. În general, haitele nu au mai mult de șase membri, dar pot include ocazional până la 30 de animale în unele locații (cum ar fi Parcul Național Yellowstone).





Niciun comentariu: