joi, 9 decembrie 2021

Depozitati 50 l apa de persoana pentru a avea suficient, timp de 2 saptamani * Supravietuirea in caz de dezastru



Depozitați 14 galoane (53 L) de apă de persoană pentru a avea suficient timp de 2 săptămâni.                       *Supravietuirea in caz de dezastru
*Foto:Wikimedia Commons                 

Apa este esențială pentru supraviețuirea ta, dar este posibil să nu ai acces la apă proaspătă imediat după un dezastru. Asigurați-vă că aveți suficientă apă pentru a bea, a găti, a face baie și a vă spăla pe mâini. O regulă de bază bună este să aveți cel puțin 1 galon (3,8 L) de persoană pe zi.
Cel mai bine este să păstrați suficientă apă timp de 2 săptămâni, dar acest lucru nu este posibil pentru majoritatea oamenilor. Pentru o familie de 4 persoane, aceasta ar însemna 56 de galoane (210 L) de apă.
Rețineți că apa îmbuteliată expiră. Dacă îți expiră apa, o poți folosi pentru baie sau pentru spălarea mâinilor. Alternativ, purificați-l cu o tabletă pentru purificarea apei.


Sfat: Dacă primiți o avertizare de dezastru, umpleți-vă cada, chiuvetele, oalele și alte recipiente cu apă, astfel încât să aveți în plus. Puteți folosi această apă pentru a menține o bună igienă sau o puteți purifica pentru băut.




Niciun comentariu: