luni, 8 noiembrie 2021

Sterilizeaza apa din lacuri ,iazuri,paraie si rauri *Supravietuirea in salbaticie



Sterilizează apa din lacuri, iazuri, pâraie și râuri
*Supravietuirea in salbaticie
*Foto:Wikimedia Commons                                                                                             


Ar trebui să fierbeți întotdeauna orice apă pe care o colectați dintr-o sursa de apă din natură. Daca ai un recipient metalic, il poti pune pe foc sa fiarba cel putin 20 de minute pentru a-l steriliza. Daca nu ai un recipient pe care il poti pune pe foc, mai poti fierbe apa intr- o groapa de fierbere.

Pentru a fierbe apa intr- o groapă de fierbere, săpați o groapă de aproximativ 2 picioare (0,61 m) lungime pe 2 picioare (0,61 m) lățime și 2 picioare (0,61 m) adâncime lângă focul de tabără.
Apoi, separați argila de sol și căptușiți gaura cu argilă, asigurându-vă că nu există crăpături sau deschideri în stratul de argilă.
Apoi, utilizați un recipient precum o pălărie sau un pantof pentru a transporta apa de la sursa de apă la groapa de fierbere până când este plină.
Odată ce groapa este plină, încălziți pietre pe focul de tabără. Încălziți-le aproximativ 10 minute, apoi începeți să le aruncați în groapă. Rotiți rocile proaspăt fierbinți cu cele din groapă care s-au răcit până când obțineți un fierbere constant timp de 20 de minute.





Niciun comentariu: