duminică, 26 noiembrie 2017

Fati prieten copacii


Supravietuirea in mediul temperat
*Fati prieten copacii
*Step 2

Cand sunteti in zona temperata si trebuie sa supravietuiti , apropiativa de 3 copaci diferiti .


White Birch
* White  Birch-Cautati un copac alb cu textura asemanatoare hartiei. Acest copac este foarte important in supravietuire si se numeste Birch White .Partea interioara este comestibila .Scoarta poate fi utilizata ca un container impermeabil (daca nu are gauri in ea).Oamenii nu stiu ,dar puteti face o gaura in copac si veti obtine un condiment cu gust foarte placut .Mai este folosit pentru.:
-Se poate folosii coaja de mesteacan  ca un vas pentru gatit
-Coaja de mesteacan este o excelenta coarda
-Partea alba din coaja de mesteacan fiind foarte inflamabila ,poate fi folosita la aprinderea focului  atunci cand este umezeala mare.
-Este un excelent baston
-Coaja de mesteacan a fost folosita de  catre indienii  din America la confectionarea de canoe.
American Basswood


Common Maple
*American Basswood -Este cel de al-2-lea  copac pe care ar trebui sa-l cunosti. Acest copac este foarte usor de recunoscut .Are scoarta gri,uneori verde,frunzele sunt foarte mari si au forma de inima .Acest copac poate fi confundat cu artarul moose,insa artarul are pe frunze 3 puncte.American Basswood  este o sursa importanta de apa,totodata din ele se pot confectiona franghii,capcane,curele precum si rucsacuri.



*Common Maple-Este cel de al treilea copac pe care este bine sa-l stiti.Acesta va fi stick -ul tau de mers pe jos,precum si protectia ta.Este un lemn foarte tare ,cu o scoarta curata.

                NICA Bushcraft
           dantesgeorge@windowslive.com

Niciun comentariu: