sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Test de comestibilitate universal


*Testeaza numai o portiune dintr-o planta presupysa comestibila
*Sectioneaza planta in partile componente :frunze,tulpini,radacini,muguri si flori.
*Miroase planta ,ca sa constati prezenta mirosurilor puternice sau acide ( nu uita ca doar mirosul ,nu indica faptul ca o planta nu este comestibila )
*Nu manca timp de 8 ore inainte de inceperea testului
*Timp de 8 ore cat te aptii de la mancare ,testeaza daca te intoxici ,asezand o portiune din planta pe partea interioara a cotului sau a incheieturii mainii de obicei 15 minute reprezinta un interval de timp suficient pentru a observa reactia.
*In timpul perioadei de testare nu baga nimic in gura exceptand apa purificata si portiunea de planta pe care o testezi
*Alege o portiune mica ,a unei singure componente si pregateste-o in felul in care doresti pentru a o manca 
*Inainte de a pune portiunea de planta pe care ai gasit-o in gura ,atinge o portiune mica din suprafata exterioara a buzei pentru a vedea daca produce arsuri sau mancarimi.
*Daca dupa 3 minute nu apare nici o reactie pe buze ,aseaza portiunea de planta pe limba,tinand-o acolo timp de 15 minute
*Daca nu apare nici o reactie ,mesteca foarte bine o farama din ea si tine-o in gura timp de 15 minute
                                                               
                                                NU INGHITII !

*Daca nu apar arsuri ,mancarini,amorteala,intepaturi sau alte iritatii in timp de 15 minute ,inghite alimentul.
*Asteapta timp de 8 ore si daca apare vreun efect in acest interval ,provoaca-ti voma si bea multa apa.
*Daca nu apare nici un efect ,mananca o jumatate din aceiasi parte a plantei ,pregatita in acelasi fel si asteapta inca 8 ore (daca nu apare nici un efect ,partea de planta pe care ai pregatit-o in acest fel poate fi mancata fara probleme )
Trimiteți un comentariu