joi, 10 noiembrie 2016

Hrana in supravietuirea din salbaticie* Consideratii generale


Hrana in supravietuirea din salbaticie (Consideratii generale)

Dupa apa, cea mai urgenta nevoie a omului este hrana. In situatiile de supravietuire, una din primele griji ale supravietuitorilor este hrana. In eventualitatea in care mediul in care va aflati nu este o zona arida, chiar si apa, vitala organismului, va trece in plan secund in minte. Supravietuitorul trebuie sa tina minte ca celor 3 lucruri esentiale pentru supravietuire: apa, hrana, adapost, li se atribuie prioritati in functie de situatia materializata. Aceasta ordine de prioritati nu trebuie identificata doar rapid, ci si exact. Unele situatii vor dicta adapostul in fata apei si hranei (spre exemplu, unele situatii in medii reci).


ANIMALE PENTRU HRANA

Daca nu aveti sansa de a obtine prazi mari, concentrati-va eforturile pe animale mai mici, datorita abundentei. Animalele mai mici si mai usor de gatit. Nu trebuie sa stiti toate speciile comestibile. De fapt, putine sunt otravitoare, iar lista acestora e mai usor de retinut. Ce e important e sa cunoasteti obiceiurile si comportamentul animalelor. Spre exemplu, animalele de preferat pentru capcane, cele care locuiesc in anumite zone, care locuiesc in gropi, scorburi, cuiburi, cele care au zone fixe pentru hranire si adapare. Animalele de talie mare, care traiesc in comunitati, care prefera zone largi, sunt mai greu de prins. De asemenea, trebuie sa intelegeti obiceiurile de hranire ale anumitor animale.
Puteti manca, cu putine exceptii, orice se taraste, inoata, paseste sau zboara. Primul lucru care trebuie insa depasit e aversiunea fata de anumite surse de hrana. Natural, oamenii, in situatii de foame, pot consuma orice. Cineva care ignora surse sanatoase de hrana datorita unor convingeri personale, sau pentru ca nu le considera gustoase, o face pe propriul risc. Cu toate ca e dificil la inceput, un supravietuitor consuma ceea ce e disponibil in natura pentru a-si mentine sanatatea.



Niciun comentariu: